Recents in Beach

Gribu pirkt dzīvokli. Ar ko sākt?



Pēc reklāmu pārlūkošanas populārākajos sludinājumu portālos http://www.ss.lv/, http://www.reklama.lv/ vai http://www.zip.lv/ un piemērētāko dzīvokļu apskatīšanas klātienē vēlams pašiem sev uzdot dažus būtiskus jautājumus:
Vai dzīvoklis man derēs vismaz piecus gadus.
Šis ir būtisks jautājums, saprast cik ilgam laikam Jums dzīvoklis būs piemērots, apmierinās Jūsu prasības. Pērkot dzīvokli mēs vēlamies lai tā būtu arī laba investīcija, lai tā notiktu ir jāsaprot, ka tiek uzskatīts – pieci gadi ir periods vai lūzuma punkts, kad vērtība sāk pieaugt, starpība starp darījuma pirkšanas un pārdošanas izmaksām kļūst pozitīva. Ja Jums nav plāni konkrētajam dzīvoklim vismaz uz turpmākajiem pieciem gadiem labāk nepērciet to.
Vai es varēšu to atļauties.
Rūpīgi un kritiski izvērtējiet savas finansiālās iespējas. Parasti dzīvokļa uzturēšanas izmaksas ir lielākas nekā sākotnēji prognozētas. Ņemiet vērā, ka komunālo pakalpojumu tarifi katru gadu pieaug, mājai būs nepieciešami remonti.
Vai dzīvoklis un māja ir labā tehniskā stāvoklī.
Papildus dzīvokļa tehniskā stāvokļa novērtējumam noteikti ir vērts iepazīties arī ar visas mājas stāvokli. Ja dzīvoklim konstatējat defektus vai tehniskais stāvoklis nav apmierinoš, visdrīzāk pārdevējs piedāvās atlaidi vai norādīs uz īpašuma zemāku cenu. Tomēr arī remonta izmaksas praksē parasti ir ievērojami lielākas par s akotnēji prognozētajām.
Apsaimniekošana
Painteresējieties par mājas apsaimniekotāju, kāda ir apsaimniekošanas maksa, mājas uzkrājumi vai parādi utt.
Daudzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldnieku "Melnais saraksts" http://www.lnipa.lv/lat/blacklist.html#1

Tuvākā apkārtni.
Iepazīstieties un izpētiet tuvāko apkārtni, sabiedrisko transportu, veikalus, auto novietošanas iespējas un ceļu kvalitāti, bērnu rotaļu laukumus, skolas utt. Ļoti vērtīgu informāciju var iegūt aprunājoties ar dažiem mājas kaimiņiem, šī informācija Jums noteikti palīdzēs pieņemt pareizu lēmumu.

Svarīgi lai Jūs sajustu, ka mīlēsiet šo dzīvokli un tas Jums tiešām patīk, ja tā nav nepērciet, Jūs atradīsiet citu.

Pēc tam, kad vēlamais dzīvoklis ir atrasts, pienācis laiks slēgt darījumu, praktiskus padomus un informāciju par dzīvokļa pirkšanas darījuma formalitātēm atradīsiet citos rakstos šajā mājaslapā.

Ierakstīt komentāru

3 Komentāri

  1. Vispirms izvēlies vietu, tad saskaņā ar sevi dzīvokļa vēlamā platība. Protams sava maka biezums ir ļoti būtisks nosacījums. Piedāvājumi ir ļoti daudz un dažādi. Veiksmi katram atrast savu dzīves vietu!

    AtbildētDzēst
  2. Labi ieteikumi.... varu vien ieteikt skatīties vairāk jaunajos projektos, jo tomēr vecajām mājām visādas skādes. Piemēram, tagad pārdod dzīvokli rīgā - Teikā jaunajā projektā "Āraišu nami". Iesaku iepazīties ar informāciju....

    AtbildētDzēst
  3. Personīgi es gribu dzīvot vecākā ēkā - dzīvokļos mūsdienās ir "papīra sienas" ar nulles skaņas izolāciju, tāpēc, mans personīgais ieteikums - pirkt vai nu mēbelētus vai vecus mājokļus.

    AtbildētDzēst

Pievieno savu komentāru