Recents in Beach

Jauns nekustamo īpašumu segments - īpašumi par 100`000 ls


Līdz ar grozījumiem imigrācijas likumā ir izveidojies jauns tirgus segments. Šī segmenta piedāvājumu veido īpašumi orientēti uz ārvalstu pircēju, pamatā no Krievijas ar pārdošanas cenu 100`000 ls vai nedaudz virs tās.




Kopš 2010.gada jūnija stājās spēkā grozījumi imigrācijas likuma grozījumi, kas paredz iespēju saņemt uzturēšanās atļauju tiem trešo valstu pilsoņiem, kuri iegādāsies nekustamo īpašumu Rīgā, Jūrmalā vismaz 100`000 Ls vērtībā. Šādu iespēju pēc Imigrācijas lietu pārvaldes datiem uz 2012.gada februāra mēnesi izmantojuši 1775 personas, galvenokārt no Krievijas, Ukrainas, Kazahstānas, Uzbekistānas un Baltkrievijas. Parādījusies interese arī no Ķīnas pilsoņu puses. Kā ziņo Latvijas lielākās nekustamo īpašumu kompānijas interese no trešo valstu pilsoņu puses par uzturēšanās atļaujām ir stabila vai pat ar pieaugošu tendenci.
Ņemot vērā iepriekš minēto ir radusies situācija, kad tiek piedāvāti arvien vairāk īpašumi  par cenu kas nedaudz pārsniedz 100`000 ls (143`000 EUR) robežu. Kvadrātmetra cena par dzīvokļiem Rīgā šādiem piedāvājumiem ir vidēji 2000 eur/kv.m. un bieži vien tā ir tirgus situācijai neatbilstoši augsta. No vietējo pircēju puses interese par dzīvokļiem šajā cenu kategorijā ir minimāla.

Šobrīd sludinājumu portālā http://www.ss.lv/  tiek piedāvāti vairāk par 100 dzīvokļiem Rīgā ar pārdošanas cenu nedaudz virs  100`000 Ls. Tomēr ārzemju pircēju prasībām atbilstošs kvalitatīvs piedāvājums ir ierobežots, jo daudziem īpašumiem mēdz būt dažādi trūkumi, kas attur pircējus veikt darījumu.


Šim specifiskajam tirgus segmentam būtu jādod nosaukums. Ja Jums ir kāda simpātiska ideja uzrakstiet komentārā!


Lauris Bērziņš

Ierakstīt komentāru

0 Komentāri