Recents in Beach

Kā saņemt labu atlaidi pērkot sērijveida dzīvokli?


Ikviens pircējs vēlas nopirkt lētāk, bet katrs pārdevējs gribēs pārdot dārgāk, šis tirgus princips ir attiecināms arī uz nekustamo īpašumu tirgu.
Cik lielu atlaidi ir iespējams saņemt, un kā pircējam pareizi rīkoties lai samazinātu dzīvokļa cenu?
Pirmkārt, ir ieteicams jautāt pēc atlaides vienmēr, šo jautājumu gan atstājiet uz vēlāku laiku, lai pārdevējam nerastos negatīvas emocijas, dariet to, kad Jums būs izveidojies kontakts ar pārdevēju. Sērijveida dzīvokļu tirgū ir ierasts, ka pārdevējs nosakot pārdošanas cenu jau zināmu summu ir paredzējis atlaides došanai.
Šībrīža tirgus situācijā samērīgu atlaidi 2 – 3 % apmērā būs gatavi dot aptuveni 70 % pārdevēju.
Lai saņemtu lielāku atlaidi vai likt pārdomāt tiem pārdevējiem, kuri sākotnēji nevēlas dot atlaidi būs nepieciešami argumenti no Jūsu puses.
Tātad uz lielāku atlaidi Jūs variet uzstāt ja:


  • dzīvokļa pārdevēja sākotnēji uzstādītā pārdošanas cena ir augstāka nekā līdzvērtīgiem piedāvājumiem, mēdz būt gadījumi, kad pārdevējs pat savā sludinājumā norāda, ka kaulēšanās ir iespējama;
  • dzīvokļa pārdevējam finansiālu vai dzīvesvietas maiņas dēļ ir nepieciešams pēc iespējas īsākā laika periodā pārdot dzīvokli;
  • ja dzīvoklis ilgāku laiku (pie pareizas cenas noteikšanas dzīvoklim jauns saimnieks būtu jāatrod ne ilgāk kā trīs mēnešu laikā) stāv piedāvājumā;
  • Jums nav nepieciešams kredīts dzīvokļa iegādei, kas nozīmē ātru darījuma procesu.
  • ja laika periods, kad meklējat dzīvokli ir janvāris, februāris vai atvaļinājumu laiks – jūlijs, šajos mēnešos ir būtiski mazāka potenciālo pircēju aktivitāte. Izmantojiet to savā labā!
  • ja dzīvokļa logi iziet uz trokšņainu ielu ar intensīvu satiksmi.
  • ja kāpņu telpa ir sliktā stāvoklī, teritorija ap māju ir nekopta vai neērti novietot automašīnu pie mājas.
Ir jāņem vērā, ka dzīvoklim pirmajā vai pēdējā stāvā, tāpat arī mājas galos būtu jāmaksā lētāk par līdzvērtīgiem dzīvokļiem, bet ar labāku novietojumu mājā.
Tāpat iespējams pievērst uzmanību dzīvokļa tehniskajam stāvoklim, atrast novēršamus defektus – logi, durvis, santehnika utt., aprēķināt cik izmaksās defektu novēršana un vienoties par atlaidi šīs summas apmērā.
Būtiski ir saprast, ka pats stiprākais arguments var palikt nesadzirdēts, ja Jūs to nepareizi pasniegsiet, tāpēc esiet korekti norādot uz dzīvokļa trūkumiem, neaizvainojiet pārdevēju, neatklājiet arī savas pozitīvās emocijas, ka dzīvoklis Jums ir ļoti iepaticies.

Ierakstīt komentāru

0 Komentāri