Recents in Beach

Apnicis īrēt?

Tie, kam ir aktuāls jautājums par sava mājokļa meklēšanu, pirkšanu vai īrēšanu, zina, cik šobrīd Latvijā ir sarežģīta tirgus situācija. Īres tirgū ir grūti atrast atbilstošu piedāvājumu, tāpat daudziem ir teju neiespējami sakrāt naudu pirmajai iemaksai, lai saņemtu kredītu sava ilgi kārotā mājokļa iegādei. Tāpēc DNB banka piedāvā jaunu risinājumu, kas dod iespēju īri nomainīt pret nomaksu, - sākt dzīvot kādā no DNB bankas meitas uzņēmuma SIA „Salvus” piedāvātajiem īpašumiem līdz ar pirmā nomaksas maksājuma veikšanu. Dzīvojot šajā īpašumā, vienlaikus tiek uzkrāti visi veiktie maksājumi, lai šo summu pēc tam izmantotu kā pirmo iemaksu hipotekārajam kredītam.

Ne vienai vien jaunai ģimenei iekrāt pirmo iemaksu ir laikietilpīgi, bet vietu kopīgai dzīvošanai vajag uzreiz. Turklāt šobrīd īres tirgū ir lielāks pieprasījums nekā piedāvājums, un labu īres dzīvokļu par adekvātu cenu diemžēl trūkst. Tādējādi nomaksas maksājums, ko piedāvā DNB banka kopā ar meitas uzņēmumu „Salvus”, var būt pat izdevīgāks vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, nomaksas maksājums var būt pat zemāks nekā līdzvērtīga mājokļa īres cena. Otrkārt, visi līdzekļi tiek uzkrāti pirmajai iemaksai, kas būtu sarežģīti tradicionālās īres vietā, kur nāktos gan maksāt īri, gan vēl atsevišķi krāt līdzekļus pirmajai iemaksai par mājokļa iegādi ar kredīta palīdzību. Treškārt, nomaksas līguma slēgšanas brīdī tiek nofiksēta īpašuma šī brīža cena, lai gan nekustamā īpašuma cenām tirgū Latvijā ir tendence ar katru gadu palielināties.

Piemēram, par vienistabas dzīvokli Kaivas ielā Rīgā, kura cena ir 34 200 eiro, ar „Salvus” piedāvājumu pirmais nomaksas maksājums būtu 684 eiro jeb 480,72 lati, bet ikmēneša nomaksas maksājumi  gada garumā būtu 228 eiro jeb 160,24 lati. Savukārt pēc gada jau būtu sakrāta visa pirmā iemaksa,  un nomaksas pirkuma slēdzējs var pieteikties kredīta saņemšanai DNB bankā par atlikušo summu 30 780 eiro. Tāpat, piemēram, vienistabas dzīvoklim Olainē, Dalbes ielā, kura cena ir 18 000 eiro, pirmais nomaksas maksājums būtu 360 eiro jeb 253,01 lats. Savukārt ikmēneša nomaksas maksājums būtu 120 eiro jeb 84,34 lati.

Jaunizstrādātais piedāvājums paredz, ka ģimenēm un citiem interesentiem ar regulāriem ienākumiem, kuri vēlas savu mājokli, taču patlaban nav uzkrājuši visu pirmo iemaksu, ir iespēja sākt dzīvot kādā no noteiktiem „Salvus” piedāvātajiem īpašumiem. Līdz ar līguma noslēgšanu nepieciešams veikt pirmo nomaksas maksājumu trīs vai četru ikmēneša nomaksas maksājumu apmērā, sedzot īpašuma apdrošināšanas izdevumus. Turpmāk katru mēnesi nepieciešams veikt kārtējos ikmēneša nomaksas un komunālos maksājumus, kā arī citus ar īpašuma uzturēšanu saistītos izdevumus.
Jāpiebilst, ka piedāvājumam ir izvēles iespējas - gadījumā, ja īpašums izrādās nepiemērots vai rodas kāds cits iemesls, kas liek pārdomāt mājokļa iegādes lēmumu, pēc nomaksas perioda ir iespēja atteikties no turpmākās īpašuma iegādes. Tādā gadījumā visi samaksātie nomaksas maksājumi, tai skaitā, pirmais nomaksas maksājums, tiks ieskaitīti atlīdzībā par īpašuma lietošanu un netiks jums atgriezti, līdzīgi kā īres gadījumā. Sīkāk ar „Salvus” piedāvātajiem īpašumiem var iepazīties www.salvus.lv, meklējot īpašumus ar atzīmi „Uz nomaksu”, savukārt pilnīgāku informāciju par risinājumu „Īres vietā pirmā iemaksa” varat saņemt www.dnb.lv vai zvanot pa tālr. 1880.



Ierakstīt komentāru

0 Komentāri