Recents in Beach

Nekustamo īpašumu tirgus apskats

1. Sērijveida dzīvokļi -  vidējā cena 600 eur/kv.m. 

2. Jaunie projekti mikrorajonos - vidējā cena 1330 eur/kv.m.

3. Jaunie projekti centrā - vidējā cena 2500 eur/kv.m.

4. Dzīvokļu īre - prognozē 10% īres cenu pieaugumu Rīgā

5. Darījumu skaits - dzīvokļu darījumu apjoms desmit mēnešos audzis par 20 % (Oktobrī Rīgā notikuši 865 dzīvokļa pirkuma darījumi, tas ir augstākais rādītājs pēdējo gadu laikā kopš krīzes sākuma.)

6. Kreditēšana - 2.ceturksnī no jauna izsniegto mājokļu kredītu apjomi pieauguši par 29% salīdzinājumā ar iepriekšē gada attiecīgo ceturksni. 

7. Nodokļi Rīgā 2014.gadā gaidāms kadastrālo vērtību pieaugums, ko izraisījusi nekustamā īpašuma tirgus aktivitāte un darījumu cenu kāpums Rīgas centrā un atsevišķās teritorijās ārpus tā. Arī Ķīpsalā, Mežaparkā, Nacionālās bibliotēkas apkaimē zemes vērtībai, pēc VZD domām, ir jābūt augstākai, nekā tā ir noteikta pašreiz. Kadastrālo vērtību pieaugums Vecrīgā, Bulvāra lokā, Tuvajā centrā gaidāms aptuveni par trešdaļu, pārējā centra teritorijā – par 15%. Ēku vērtību izmaiņas, tāpat kā zemei, vislielākās būs centrā – 10 līdz 20% robežās. Arī Mežaparkā, Teikā un Ķīpsalā māju īpašniekiem jārēķinās ar lielāku nodoklī maksājamo summu, jo šajās vietās ēku prognozētā kadastrālā vērtība ir augstāka nekā šogad.


Ierakstīt komentāru

1 Komentāri

  1. Būti interesanti apkopot un salīdzināt ar šā brīža situāciju?

    AtbildētDzēst

Pievieno savu komentāru