Recents in Beach

Atvērto durvju diena - "Solitūdes parks"

Pirmsizpēte.

Latio šā gada 14. un 15. februārī organizēja atvērto durvju dienas jaunajā projektā "Solitūdes parks", Rīgā, J.Endzelīna ielā 32. Pirms doties uz pasākumu, apskatu projekta mājaslapu solitudesparks.v, lapā atrodama visa nepieciešamā informācija, pārskatāmā un viegli uztveramā formā, rodas sajūta, ka  ļoti līdzīgs projekts jau ir redzēts, izrādās, ka projektam "Solitūdes parks" ir dvīņubrālis, turklāt pavisam netālu, Imantas jaunais projekts "Dammes Liepas", abiem projektiem arhitektūras un tehniskos risinājumus ir izstrādājis arhitektu birojs DEPO projekts, arī abu projektu mājas lapām ir viens un tas pats izstrādātājs. 

3 istabu dzīvokļa plāns - www.solitudesparks.lv
3 istabu dzīvokļa plāns - www.dammesliepas.lv 
 Apskatoties google maps projekta atrašanās vietu, ir redzams, ka projekta sākotnējie attīstītāji nav izturējuši krīzi, būvdarbi ir bijuši apturēti, un kād laiku projekts ir stāvējis "iesaldēts" SPIEDIET ŠEIT LAI APSKATĪTU BILDI  , 


Nav skaidrs kāpēc Latio uz atvērto durvju dienu ir atstājuši veco informatīvo plakātu ar šobrīd jau maldinošu informāciju, iespējams nav pamanījuši, lai gan tas atrodas ļoti redzamā vietā, kurai garām gāja visi atvērto durvju apmeklētāji.  

Papildināts:
Latio tirgus pārskatu projektu vadītājs Roberts Kārkliņš precizē situāciju ar informatīvo plakātu un paskaidro:

"Vēlējos norādīt uz nelielu neprecizitāti attiecībā uz pirmā fotoattēla aprakstu (informatīvais plakāts). Plakātā sniegtā informācija atbilst pašreizējai situācijai. Iespējams, mulsina tas, ka plakātā nekur neparādās "Maru Ehitus" nosaukums, taču norādītais būvniecības pasūtītajs "District Z" ir "Maru Ehitus" saistītais uzņēmums. Savukārt "MK Holding" ir projekta ģenerālbūvnieks" 





Par atvērto durvju dienu.

Kopumā atvērto durvju dienai Latio ir labi sagatavojušies, ienākot ēkā visus interesentus sagaida Vija Gailīte Latio mājokļu tirdzniecības daļas vadītāja, tiek piedāvāti siltie dzērieni un izdalīti glīti bukleti, kas principā dublē mājaslapā esošo informāciju. Pietrūka cenu lapas, lai klienti paši bez aģentu palīdzības, varētu zināt katra dzīvokļa cenu. Arī aģentu sniegtā informācija par atvērto durvju dienas akciju 3% atlaidi un bezmaksas autostāvvietu dāvanā izskan sasteigti, rodas sajūta, ka aģenti paši netic tam, ka atnākušie interesenti steigsies nekavējoši veikt rezervāciju ar 1000 Eur iemaksu. Būtu daudz vērtīgāk, ja šis piedāvājums būtu glīti noformēts rakstiskā veidā un dots, piemēram, divu nedēļu pārdomu laiks, kad iespējams veikt rezervāciju.
Latio bija parūpējušies, un viņiem izdevās radīt patīkamu atmosfēru, lai viesi justos gaidīti un varētu nesteidzīgi iepazīties ar visu projektu, bija gan padomāts par atnākušajiem bērniem, gan nelielas izklaides pieaugušajiem, uzkodas un iespēja saņemt DNB bankas kredītspeciālistu konsultācijas.

Papildināts: 
Kā norāda Latio atstātajā komentārā tad, "pārdomu laiks" atvērto durvju dienā reģistrētajiem apmeklētājiem un atlaide 3% apmērā ir spēkā līdz 28.februārim. Iespējams tā ir bijusi kļūda komunikācijā, jo ne visi apmeklētāji tika reģistrēti un kā jau minēju, pietrūka atsevišķa informācija ar skaidrojumu par akcijas laika cenu un nosacījumiem.

Par projektu

Projekta Solitūdes parks īpašnieks un attīstītājs  ir Igaunijas kompānija "Maru ehitus", kurai šis ir pirmais projekts Latvijā, un tādēļ jo īpaši lielu uzmanību Igaunijas kompānija ir pievērsusi gan ēkas celtniecības kvalitātei, gan interjera apdarei. Projekta apkārtnē ir industriālā apbūve, kas, protams, neizdaiļo skatu no mājas augšējiem stāviem, tomēr ņemot vērā to, ka ēkai pieguļošā teritorija ir liela (pircējiem vēlams painteresēties cik liels ir zemes nodoklis)  ar bērnu rotaļu laukumu, un plašu zaļo zonu, kā arī paredzētā teritorijas turpmākā attīstība ar vēl vienas dzīvojamās mājas būvniecību un teritorijas tālāku labiekārtošanu, perspektīvā šī vieta kļūs vizuāli pievilcīgāka dzīvošanai. Dzīvokļu plānojumi ir funkcionāli ar nodalītām virtuvēm, patiks pircējiem, kuriem mode uz atvērtajām studio tipa virtuvēm apvienotām ar viesistabām neiet pie sirds. Atsevišķi pircēji augstu novērtēs iespēju iegādāties kādu no trīspadsmit apsildāmām garāžām. Visi dzīvokļi tiek piedāvāti ar pabeigtu iekšējo apdari, kas nozīmē to, ka jaunajiem īpašniekiem nebūs jānoklausās kaimiņu remontdarbos un jānoskatās uz netīrajām kāpņu telpām, bet no pirmās dienas varēs komfortabli uzturēties jaunajā mājoklī.

Apsildāmas garāžas
Plašas un pievilcīgas koplietošanas telpas.

Kvalitatīvi apdares materiāli
Skats uz apkārtni (būvgružu kaudzes vietā paredzēta otra dzīvojamā māja)
Autostāvvietas un bērnu rotaļu laukums.

Zināms, ka Igaunijā pēc eiro ieviešanas cenas jaunajiem projektiem pieauga, cerot uz līdzīgu scenāriju Latvijā,  igauņu kompānijas Maru Ehitus valdes loceklis Andress Kaurs (Andres Kaur) izsakās:
«Vērtējot nekustamā īpašuma tirgus attīstību un cenu kāpumu Tallinā, kur dzīvokļa kvadrātmetra cenas jaunajos projektos salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir palielinājušās par 20% un mājokļi tiek rezervēti jau būvniecības laikā, kā arī analizējot ekonomikas rādītājus Rīgā, pieņēmām, ka īpašumu tirgus Latvijā turpinās attīstīties, augs pieprasījums un pircēji izvēlēsies nevis lētāko, bet kvalitatīvāko mājokli. Mūsu uzņēmums sāk ar vienu pilotprojektu,»




Rezumējums max 5 balles.

Kvalitāte
5
Vieta
4 -
Cena
4

Dzīvokļu cenas (ar pabeigtu apdari) - sākot ar 1`274 eur/kv.m. 







Ierakstīt komentāru

4 Komentāri

  1. Tās plašās koplietošanas telpas skaidri redzamas bildē - ja abi kaimiņi no rīta dosies uz vienu elektrovilcienu ir lielas iespējas vienam otra ieejas durvis apskādēt tās verot vaļā :)

    Un bildēs manuprāt ir 3istabu dzīvokļi, ja vien virtuvi neskaita par istabu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Protams, vienmēr var būt labāk :) un paldies par vērību, jā tie ir 3 istabu dzīvokļi, izlabots.

      Dzēst
  2. Lauri, paldies par aprakstu! Gribam tikai piebilst, ka klientiem pārdomu laiks tiek dots, jo 3% atlaides īpašais piedāvājums reģistrētajiem atvērto durvju dienu apmeklētājiem ir spēkā līdz 28.februārim.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tad viss ir loģiski! Mūs nereģistrēja un neinformēja par "pārdomu laiku"

      Dzēst

Pievieno savu komentāru