Recents in Beach

Kredīts mājoklim

Lielākā daļa no Jums, kuri šobrīd ir jauna mājokļa meklējumos, pētot  dažādus sludinājumu portālus vai
aģentūru mājaslapas būs ievērojuši banku kredītu kalkulatorus. Šie kredītu kalulatori tiešām ir plaši izplatīti un atrodami gandrīz ikvienā ar nekustamo īpašumu tēmu saistītā mājaslapā, to uzdevums būtu palīdzēt pircējiem aprēķināt un uzzināt ikmēneša kredīt maksājumu. Tiktāl jauki, noderīgs rīks, bet sākot aizpildīt kalkulatora prasīto informāciju, daudziem rodas jautājums - kādu procenta likmi norādīt?
Banku pārstāvji uzsver, ka katram konkrētam klientam ir individuāli nosacījumi, tieši tāpēc bankas savās mājaslapās arī nenorāda procentu likmes hipotekārajiem kredītiem. Tomēr zināmas kredītprocentu robežas, protams, pastāv, zinot tās ir iespējams veikt aprēķinus izmantojot kredītu kalkulatorus.

Sērijveida projektiem:
Pirmā iemaksa - 20%.
Gada procentu likmes robežās no 2,8 līdz 3,5 % + 6 mēnešu Euribor 0,303 % (uz 17.07.2014.)*

Jaunajiem projektiem:
Pirmā iemaksa - 15%
Gada procentu likmes robežās no 2,5 līdz 2,8 % + 6 mēnešu Euribor 0,303 % (uz 17.07.2014.)*

Kredīta termiņš - 20 gadi (teorētiski ir iespējams noformēt arī uz garāku termiņu, bet realitātē vissbiežāk kredīti tiek noformēti uz 20 gadiem.)

skatīt Euribor likmes

Jāatcerās, ka ņemot hipotekāro kredītu nāksies rēķināties ar papildus izmaksām, tādām kā komisijas maksa par kredīta izsniegšanu, vērtējumu. 

Pērkot īpašumu kopā ar nekustamo īpašumu aģentu, Jums būtu jāsaņem konsultācija par izdevīgiem banku kredītnosacījumiem, akcijām un bonusiem. Piemēram, atseviškiem banku pārņemtajiem īpašumiem ir iespējams saņemt 1% gada likmi uz pirmajiem diviem kredītlīguma gadiem, vai uzzināt kura banka izsniedz kredītu bez komisijas maksas, zinot šādu informāciju Jūs ietaupīsiet laiku un pats galvenais naudu.


Banku kredītkalkulatori:

SEB bankas kredīta kalkulators

DNB bankas kredīta kalkulators

Swedbank kredīta kalkulators


Ierakstīt komentāru

1 Komentāri

Pievieno savu komentāru