Recents in Beach

Pārmaiņas

Savs ir tas, kas ir priekš cita.                            
Ņems, kas atdos, veiks, kas zaudēs,
Pastāvēs, kas pārvērtīsies.

Tā savā laikā rakstīja Rainis lugā Zelta zirgs. Šodien Līgo diena, laba atskaites diena lai kaut ko mainītu. Gaisā virmo pārmaiņas, būs vai nebūs Brexit. Arī manu dzīvi ir skārušas pārmaiņas. Pēc septiņu gadu darbošanās, divu lielu Skandināvijas banku nekustamo īpašumu meitas uzņēmumos, ir pienācis laiks doties tālāk. Šajos septiņos gados, kuros mēs visi, gan sabiedrība, gan valdība, gan bankas ķepurojāmies ārā no krīzes, ir gūtas mācības kuras gribās piefiksēt, lai neaizmirstas. Savā profesionālajā darbībā regulāri bija jādomā par īpašumu iegādi, par atbilstošāko cenu, tā vērtības saglabāšanu un palielināšanu, nomnieku piesaisti vai pārdošanu, visiem iespējamiem nekustamo īpašumu veidiem. Angāri, viesu nami, dažādas ražotnes, tirdzniecības un loģistikas centri, noliktavas, daudzdzīvokļu ēkas, gateri, privātmājas, dzīvokļi u.c. veida īpašumi, ar to iegādi, pārvaldīšanu, attīstīšanu un pārdošanu saistītie visu veidu tehnisko, juridisko jautājumu risināšana, bija daļa no mana darba ikdienas.  
Ja paskatās uz šo darbošanos nedaudz filozofiskāk, tad man nācās gan novērot, gan piedzīvot, kā sagrūst cilvēku sapņi un ieceres, kādas kļūdas viņi izdarīja, kādus riskus viņi neparedzēja, kas viņus iegāza un jāmēģina labot šīs te kļūdas.

Rainis saka, ka ieguvējs būs tas, kas atdos.

Kaut kādā brīdī manī radās pārliecība, ka daloties ar šīm atziņām, es varu kādu pasargāt no uzkāpšanas uz tā paša grābekļa vai arī pat palīdzēt sākt investēt veiksmīgāk.
Tā radās doma par blogošanu. Uzsākt jaunu blogu un aizpildīt to ar saturu, kā arī uzaudzēt auditoriju šķita izaicinoši un ilgi. Tā kā jau vairākus gadus sekoju līdzi Laura Bērziņa rakstītajam šajā blogā un redzot, ka rakstu biežums ir sarucis, piedāvāju Laurim šo blogu man pārdot. Viņš piekrita. Vienojāmies par savstarpēji izdevīgiem nosacījumiem. Liels paldies Lauri par līdz šim paveikto! Labā ziņa lasītājiem, Lauris Bērziņš arī turpmāk būs viens no šī bloga autoriem.
Naktī nosapņoju domēnu www.investoriem.lv, kurš izrādījās brīvs. Kāpēc šāds domēns? Jo vēlos paplašināt šai blogā apskatītās tēmas. Lai arī nekustamie īpašumi ir joma, kuru labi pārzinu, vēlos dalīties pārdomās un diskutēt arī par cita veida investīcijām. Varbūt nedaudz pamudināja arī tas, ka manā LinkedIn profilā, skaitliski visvairāk cilvēku kuri mani pazīst, atzīmējuši manas kompetences tieši investīciju jomā.

Labi, pirmai reizei pietiks, jādodas svinēt :)

Cerot, ka pārmaiņas nāks mums visiem par labu un priecīgus Līgo svētkus vēlot!

Ģirts Zālītis

P.s. Apņemos veikt uzlabojumus arī bloga vizuālajā noformējuma un izkārtojumā.

Ierakstīt komentāru

3 Komentāri

  1. Veiksmi Tev! Pārmaiņas vienmēr ir uz labu :)

    AtbildētDzēst
  2. Liels paldies! Pilnībā piekrītu.

    AtbildētDzēst
  3. Kā tad ir ar pārmaiņām, cītīgi sekojām, bet nu jau uz laiku nav sanācis :)(

    AtbildētDzēst

Pievieno savu komentāru