Recents in Beach

SEB bankas meitas uzņēmums Latectus piedāvā nekustamos īpašumus iegādāties e-izsolēs

Db.lv šodien ziņo, ka SEB bankas meitas uzņēmums uzsācis piedāvāt īpašumus izmantojot
elektroniskās izsoles. Šobrīd tiek piedāvāti 35 īpašumi, pārsvarā zemes īpašumi un autostāvvietas, kā arī viena māja Ķemeros un dzīvoklis Rīgā. Dienas biznesa rakstā ir minēts, ka drošības depozīts ir 10% no cenas, taču Latectus mājas lapā redzēju, tikai 500 vai 1000 EUR drošības depozītu variantus, kuri ne vienmēr atbilda 10% no izsoles sākumcenas. Pēc pirmajiem iespaidiem neizskatās, ka tiek piedāvāts, kas ļoti pievilcīgs, gan vienīgā piedāvātā māja, gan dzīvoklis ir ar apgrūtinājumiem, stāvvietas saistošas esoša jaunā projekta līdzīpašniekiem. Taču jebkurā gadījumā apsveicami, ka šāds pārdošanas kanāls ir izstrādāts, varbūt NĪ portfelim rūkot, tur ar laiku tiks piedāvāts arī kas interesantāks.

Ierakstīt komentāru

2 Komentāri

  1. Vai nav problēmas, ka bijušie īpašnieki tomēr nepamet savu dzīvokli un izsolē nopirkto īpašumu tā arī īsti nevar iegūt? Vai tās tikai baumas?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Dažkārt tā mēdz būt. Lai no tā izvairītos ir jāizpilda "mājasdarbi", pirms izsoles aizbraukt uz noskatīto īpašumu un iepazīties ar tur dzīvojošo cilvēku. Saprast nostāju, kā cilvēks raugās uz esošo situāciju. Ir kareivīgi noskaņots vai gatavs atbrīvot īpašumu. No kareivīgā izvairies. Ja izdodas var vienoties samaksāt par īpašuma atbrīvošanu (izbraukšanas izmaksas + dažu mēnešu īre). Tad zināsi, ka tiksi iekšā un cik tas izmaksās, kā arī kādu izsoles stratēģiju izvēlēties. Bankas to lielākoties nedara un iet likumīgo atbrīvošanas ceļu ar Zvērināta tiesu izpildītāja palīdzību. Ko var saprast, jo kāpēc maksāt naudu parādniekam. Tad arī rodas šīs konflikta situācijās. Respektīvi pirms pērc, izpildi mājas darbu. Izpēti situāciju, īpašumu, dokumentāciju, īpašnieka attieksmi. P.s. komentārs pērkot īpašumu ZTI vai MA rīkotajās izsolēs. Šeit tiek tirgoti īpašumi, kas jau pieder bankas meitas uzņēmumam un ar kuriem viņi nespēj tikt galā vai pārdot klasiskā veidā.

      Dzēst

Pievieno savu komentāru