Recents in Beach

Banku konta uzturēšanas salīdzināšanas rīks

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir izstrādājis, manuprāt noderīgu, kontu izmaksu salīdzināšanas rīku, kurā varam iepazīties ar Latvijas banku sniegto pamatpakalpojumu izmaksām.
Jāsaka, ka man kā investoram ļoti patīk regulāri ikmēneša ienākumi, savukārt neciešu, ja man kādam ikmēnesi ir kaut kas jāmaksā. Izjūtu gandarījumu, ja izdodas kādu īres maksu palielināt par 10 EUR/mēn. Galvā uzreiz sarēķinu, ka tie ir 120 EUR gadā un izdomāju ko ar šo summu var paveikt. Kā arī pretēji, dažādi mobilo operatoru rēķini, provaideri, TV, Netflixi, Spotifyi, hostingi, komisijas maksas utml. man ļoti nepatīk, jo arī šīs izmaksas ātri sarēķinu galvā un mēģinu atstāt tikai "neizbēgamās". Tāpēc PTAC izstrādātais rīks šķiet noderīgs, lai izvērtētu savas esošās bankas komisijas pretstatā citu maksājumu iestāžu piedāvātajām.. Dažkārt liekas, kas tad tur, tikai daži EUR/mēn. taču, ja esi ģimenes cilvēks un manā gadījumā tas viss uzreiz ir jāreizina ar 4. Jāsaka, ka līdzīgi kā sakaru operatori, arī bankas nodrošina daudz maz vienādus pakalpojumus un kāpēc tad maksāt vairāk. Pie tam jau vairākas lielās bankas atbalsta zibmaksājumus un nauda starp dažādām bankām atnāk dažu minūšu laikā. Ceru, ka aizvien vairāk bankas drīzumā ieviesīs zibmaksājumus. Līdz ar to zudīs faktors būt bankā kurā ir visi, lai ātrāk saņemtu naudu.
Ko tad var salīdzināt šajā rīkā? Tajā ir iespējams salīdzināt banku biežāk izmantoto pakalpojumu izcenojumus: konta atvēršana un uzturēšanas izmaksas, skaidras naudas izņemšanas un dažādu pārskaitījumu komisijas maksas (filiālē un internetbankā), debetkaršu un kredītkaršu lietošanas maksas, skaidras naudas izmaksas no bankomātiem, kā arī regulārā maksājuma lietošanas maksu.
PTAC solās informāciju par banku piedāvājumiem regulāri atjaunināt. 
Ja pamanīji kādu vērtīgu knifiņu kā ietaupīt ar šī rīka palīdzību, padod ziņu komentāros.

Ierakstīt komentāru

7 Komentāri

  1. Paldies- tiešām noderīgs rīks!

    AtbildētDzēst
  2. Patiešām jauka kredītu salīdzināšanas platforma. Tas noteikti palīdzēs daudziem cilvēkiem iegūt kredītu ar vislabākajiem nosacījumiem.

    AtbildētDzēst
  3. Interesanti un noderīgi. Divi lielie giganti Swed un SEB stipri identiski, ja ne pilnīgi vienādi.

    AtbildētDzēst
  4. Cik regulāri tiek atjaunota informācija? Un vai ir kaut kur pieejams līdzīgs info par karšu produktiem?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paskaties tai tabulā augšā ir izvēle, pa kāda veida produktiem salīdzināt. Tur ir gan debetkartes, gan kredītkartes. Par atjaunošanas biežumu nepateikšu, bet tā kā uztur PTAC, tad domāju, ka tur fonā ir kāds mehānisms, kā info atjaunojas.

      Dzēst
  5. Nu redzēsim, kā šīs rīks strādās tagad, pandēmijas laikā...

    AtbildētDzēst

Pievieno savu komentāru