Recents in Beach

Dzīvokļi pamazām kļūst dārgāki.

Latvijas radio raidījums "Lata spogulī" 19.septembra pārraidē apskatīja aktualitātes
nekustamo īpašumu tirgū:

Vidējā dzīvokļa cena 2013.gada mēnešos pakāpeniski paaugstinājusies. Visvairāk cena augusi jaunajos
projektos. Kompānijas Oberhaus pārstāve Gunta Jasincka stāsta: "sērijveida dzīvokļiem pieaugums ir 3,9%, kas attiecas uz jaunajiem projektiem, tad pieaugums varētu būt pat virs 10%, kaut gan cenu pieaugums var būt atšķirīgs dažādiem projektiem un tas ir atkarīgs no konkrētā projekta, projektiem ar labiem plānojumiem un labās vietās cenas kāpj, bet ja projekts nav veiksmīgi atradis savus pircējus, tad atsevišķos šādos gadījumos cenas ir samazinājušās. Kopumā jaunajos projektos ir redzams cenu kāpums."
Lētākais variants ģimenei ar vidējiem ienākumiem ir sērijveida dzīvoklis ārpus Rīgas, tas maksās no 300 - 400 eur/kv.m., Rīgā vidējā cena sērijveida dzīvokļiem ir 600 eur/kv.m., tātad 3 istabu dzīvoklis mikrorajonā atkarībā no atrašanās vietas un sērijas maksās no 30`000 - 40`000 eur. Latio pārstāve Vija Gailīte novērojusi, ka šādu dzīvokļu iegādei pircēji nevēlas ņemt kredītu bet iegādei izmanto savus personīgos līdzekļus. Bez kredīta neiztiek tie kuri var atļauties dārgāku dzīvokli jaunajos projektos, aptuveni 70 - 80 % pircēju lūdz bankai aizdevumu. Mikrorajonos esošo jauno projektu dzīvokļu kvadrātmetra cena ir sākot no 1200 eur/kv.m., savukārt pierīgai kam arī ir liels pieprasījums no pircēju puses jauno projektu kvadrātmetra cena ir līdz 1000 eur par kvadrātmetru un kredītmaksājums šiem dzīvokļiem īpaši neatšķiras no kredītmaksājuma par sērijveida dzīvokli.
Gan Latio, gan Oberhaus norāda, pircēji visbiežāk meklē dzīvokļus kuros pēc iegādes var sākt dzīvot uzreiz. Ja dzīvoklis tiek pirkts sērijveida vai pirmskara mājā pircēji vēlas, lai dzīvoklis būtu ar labu remontu. Šādu dzīvokļu piedāvājums gan ir samērā niecīgs.


Saite uz raidījumu: NOKLAUSĪTIES VISU RAIDĪJUMU

Ierakstīt komentāru

0 Komentāri