Recents in Beach

Pārdot dzīvokli ātri un izdevīgi - veiksmes atslēga - pareiza cenas noteikšana!

Pareizas dzīvokļa pārdošanas cenas noteikšana ir ļoti būtiska, lai dzīvoklis tiktu pārdots pieņemamā laika periodā un par tirgus cenai atbilstošu summu, tātad ātri un izdevīgi. 

Kā to panākt?

Ja pārdodamā dzīvokļa cena sludinājumā būs norādīta virs tirgus cenas pastāvēs risks, ka dzīvoklis ilgu laiku stāvēs piedāvājumā vai pat par šādu cenu to nebūs iespējams pārdot. Šodien pircēji arvien labāk orientējas nekustamo īpašumu tirgus cenās un piedāvājumiem virs tirgus cenas vienkārši nepievērsīs uzmanību. Saskaņā ar statistikas datiem dzīvokļi virs tirgus cenas pārdodas tikai 2% gadījumos.
Tāpēc pārdevēja galvenais uzdevums ir pareiza cenas noteikšana, ņemot vērā dzīvokļa tehnisko stāvokli, plānojumu, rajona infrastruktūru, mājas stāvokli un citus faktorus. Tomēr bieži vien dzīvokļa īpašnieks pats nav spējīgs objektīvi novērtēt savu dzīvokli, kā rezultātā cena tiek noteikta augstāka par tirgus cenu, konsultācija ar pieredzējušu nekustamo īpašumu aģentu vai vērtējuma pasūtīšana pie sertificētiem nekustamo īpašumu vērtētājiem ļaus izvairīties no kļūdām nosakot pārdošanas cenu.

Arī kad pārdevējam ir zināma pārdodamā īpašuma tirgus cena, nereti pārdošanas sludinājumā apzināti tiek norādīta augstāka cena paredzot kaulēšanās iespējas, taču nekustamo īpašumu speciālisti iesaka sludinājumos uzrādīt reālo pārdošanas cenu. Pie paaugstinātas cenas daudzi potenciālie pircēji līdz Jums var nenonākt,  jo, piemēram, viņiem ir ierobežoti finanšu līdzekļi ar ko tie rēķinās un Jūsu norādītā cena sludinājumā var būt ārpus pircēja atvēlētā budžeta, turklāt potenciālie pircēji vienkārši nezin par to, ka Jūs vēlaties pakaulēties par cenu. Tāpat rakstīt sludinājumā frāzi "iespējama kaulēšanās" vai kā tamlīdzīgi eksperti neiesaka, dēļ tā, ka šī frāze sludinājumā motivēs pircēju uz tiešām ievērojamas atlaides pieprasīšanu, tieši pretēji ieteicams būtu sludinājumā rakstīt, ka tirgošanās nav paredzēta, tas ļauj īsākā laika periodā atrast "savu īsto" pircēju un saņemt vēlamo summu par dzīvokļa pārdošanu.

Piemērs no dzīves :


PS
Tirgojot nekustamo īpašumu situācijas būs identiskas, protams, naudas summas ievērojami lielākas.
Avots: Facebook


Kā jau iepriekš tika minēts paaugstināta cena sašaurina potenciālo pircēju loku, turklāt reakcija ir progresīva, piemēram, paaugstinot cenu par 5%, saņemto zvanu skaits no interesentiem samazināsies par 50%.
Tāpēc labākā pārdošanas stratēģija ir norādīt reālo cenu, bet ja rodas negaidīti liela interese no pircēju puses Jums vienmēr ir iespēja cenu pacelt vai sarīkot nosacītu izsoli - vairāksolīšanu starp ieinteresētajiem pircējiem.

Atsevišķos gadījumos atlaides sniegšana būtu piemērojama :
1. pārdevējam īpašumu nepieciešams pārdot maksimāli īsā laika periodā;
2. dzīvoklis jau ilgu laiku tiek piedāvāts, bet interese no potenciālo pircēju puses ir ļoti zema;
3. dzīvokļiem pirmajā vai pēdējā stāvā, "stūra dzīvokļiem" ir pamatota atlaides došana 10-15% apmērā.

Ierakstīt komentāru

1 Komentāri

Pievieno savu komentāru