Recents in Beach

DNB bankas meitas uzņēmums SIA „Salvus” piedāvā “Īres vietā pirmā iemaksa”

Šā gada oktobrī SIA “Salvus” (AS DNB bankas grupas uzņēmums) sadarbībā ar AS DNB banku uzsāka piedāvāt jaunu dzīvokļu iegādes risinājumu “Īres vietā pirmā iemaksa”.
Lai uzzinātu vairāk un detalizētāk par šo programmu, esmu sarunājis tikšanos ar SIA “Salvus “ vecāko aktīvu pārvaldnieku, tirdzniecības kanālu virziena vadītāju Ģirtu Zālīti. Tiekamies jaunajā projektā “Varavīksnes Nami – 3” Zolitūdē, kurā SIA “Salvus” pārdod 45 dzīvokļus. Visus šos pārdošanā izliktos dzīvokļus ir iespējams iegādāties, izmantojot bankas piedāvāto jauno īpašuma nomaksas risinājumu. 

Būtiskākais šim jaunajam risinājumam ir tas, ka iespējams iegādāties dzīvokli, nemaksājot uzreiz pilnu pirmo iemaksu, bet sakrāt to īres maksājumu veidā viena gada laikā (īpašumiem dārgākiem par 70`000 EUR - 1,5 gadu laikā). Papildus komisijas maksas, depozīti vai cita veida slēpti maksājumi šajā programmā nav, nosacījumi ir ļoti skaidri, kas padara šo piedāvājumu tiešām pievilcīgu un atšķirīgu no jau agrāk nekustamo īpašumu tirgū redzētiem piedāvājumiem – dzīvokļu iegāde ar izpirkuma tiesībām.

Kredīt nosacījumu salīdzinājums
56 kv.m. dzīvoklim Gramzdas ielā, projektā “Varavīksnes Nami -3” :

Hipotekārais kredīts ar pirmo iemaksu

Dzīvokļa cena = 60`000 eur
Pirmā iemaksa 10%* = 6`000 eur
Hipotekārais kredīts 90% = 54`000 eur
Īres vietā pirmā iemaksa”

Dzīvokļa cena = 60`000 eur
Pirmā iemaksa 2% = 1`200 eur
Īres maksa mēn. 400eur *12 mēn. =4`800 eur
Hipotekārais kredīts 90% = 54`000 eur
* DNB bankas hipotekārais kredīts - 10% pirmā iemaksa SIA Salvus īpašumiem, citiem īpašumiem no 15%

Visiem interesentiem gan jāņem vērā, ka banka pirms nomaksas līguma slēgšanas izvērtēs pircēja kredītspēju tieši tāpat kā gadījumā ar hipotekārā kredīta noformēšanu.
Šobrīd SIA "Salvus" uz nomaksu piedāvā 137 dzīvokļus, informāciju par piedāvātajiem dzīvokļiem ir iespējams ērti apskatīt mājaslapā www.salvus.lv

Kā pastāstīja Ģirts Zālītis, interese par tā sauktajiem banku īpašumiem no pircēju puses ir liela. Noslēgto darījumu skaits šā gada otrajā pusē ir pieaudzis salīdzinājumā ar gada sākumu - vidēji tie ir trīsdesmit un vairāk pārdoti īpašumi mēnesī. Arī jaunais piedāvājums “Īres vietā pirmā iemaksa” ir izraisījis būtisku interesi no potenciālo pircēju puses, katru dienu SIA Salvus darbinieki atbild uz lielu skaitu telefona zvaniem no potenciālajiem pircējiem. Pirmā mēneša laikā, kopš sākusi darboties jaunā programma, ir parakstīti vairāki nomaksas pirkuma līgumi. Vērojot lielo interesi, kā arī to, cik aktīvi cilvēki rezervē uz nomu pieejamos īpašumus, var prognozēt, ka programma būs veiksmīga.

SIA “Salvus” īpašumu pārdošanai piesaista un sadarbojas ar lielākajām Latvijas mākleru kompānijām un strādā arī ar dažām aktīvām jaunām kompānijām, kurām, pēc Ģirta Zālīša teiktā, bieži vien ir augstāka motivācija un labāki rezultāti īpašumu pārdošanā. Iemesls tam - lielās kompānijas strādā vienlaicīgi ar lielu īpašumu skaitu dažādos tirgus segmentos un nespēj koncentrēt nepieciešamo uzmanību uz atsevišķiem projektiem. Ir pieejama ļoti plaša informācija par SIA “Salvus” pārdošanā esošajiem īpašumiem; sludinājumi ir izvietoti gan populārākajos sludinājumu portālos ss.lv, city24.lv, gan nekustamo īpašumu kompāniju mājas lapās, kā arī SIA “Salvus” mājaslapā www.salvus.lv Pircējiem ir lieliska iespēja izvēlēties sev tīkamāko kompāniju, ar kuras palīdzību iegādāties kādu no SIA “Salvus” '' īpašumiem.

Kas būtu jāzina un jāņem vērā, izvēloties iegādāties īpašumu, izmantojot AS DNB bankas risinājumu “Īres vietā pirmā nomaksa”:

  • Izvēlēties īpašumu www.salvus.lv, atzīmējot “uz nomaksu”
  • Izmantojot šo kalkulatoru, aprēķiniet izvēlētā īpašuma pirmā un ikmēneša nomaksas maksājuma apmēru.
  • Pircēja kredītspējas tiks izvērtēta bankā pirms nomas līguma slēgšanas (piesakieties uz konsultāciju)
  • Komunālo maksājumu rēķinus izsniegs un to savlaicīgu apmaksu kontrolēs SIA Salvus
  • Daļa dzīvokļu tiek piedāvāta bez pabeigtas iekšējās apdares, ja pēc nomaksas perioda beigām pircējs atsakās no dzīvokļa pirkšanas, SIA Salvus nesedz pircējam viņa ieguldītos finanšu līdzekļus dzīvokļa remontā un labiekārtošanā.
  • Nomaksas perioda laikā dzīvoklis ir jāapdrošina.
  • SIA Salvus īpašumu iegādei pēc nomaksas perioda beigām ir iespēja saņemt zemāku procenta likmi, samazinātu kredīta noformēšanas likmi, nav nepieciešams īpašuma tirgus novērtējums.
  • Gadījumā, ja īpašums izrādās nepiemērots vai rodas kāds cits iemesls, kas liek pārdomāt mājokļa iegādes lēmumu, pēc nomaksas perioda ir iespējams atteikties no turpmākas īpašuma iegādes bez jebkādām soda sankcijām. 
Rezumējums: Šis ir lielisks veids kā izvēloties pirkt īpašumu, būt drošiem par to, ka būsiet izdarījis pareizo izvēli, jo, dzīvojot veselu gadu dzīvoklī, iegūsiet atbildes uz visiem jautājumiem, par to vai noskatītajā dzīvoklī Jūs jūtaties ērti un komfortabli. Uzskatu, ka DNB bankas un SIA “Salvus” piedāvājums ir lielisks risinājums ikvienam, kam aktuāls jautājums par jauna dzīvokļa iegādi. Turklāt ņemot vērā šā brīža tirgus situāciju ar īpašumu pārdošanas cenu attiecību pret īres maksām, ir piemērots brīdis dzīvokļa pirkšanai.
Neliels ieskats no jaunākā “Ober haus” tirgus pārskata “Jauno projektu segmentā pircēju aktivitāte III ceturksnī ir ievērojami augusi ar katru mēnesi. Jauno projektu segmentā pieprasītākie ir 2 līdz 3 istabu dzīvokļi ar vidējo cenu no 1200 līdz 1250 eiro kvadrātmetrā. III ceturkšņa īres tirgus ir bijis ļoti aktīvs. Joprojām augsts pieprasījums ir pēc dzīvokļiem jaunajos projektos, kur cena sastāda vidēji no 13 - 14 eiro par kvadrātmetru, tālajā centrā vidēji 7 eiro par kvadrātmetru, bet
klusajā centrā no 11 līdz 13 eiro par kvadrātmetru, bet diemžēl piedāvājumu skaits ir ļoti ierobežots“


 

Ierakstīt komentāru

0 Komentāri