Recents in Beach

Dzīvokļu vērtības kalkulators

Latio pirmie un pagaidām vienīgie piedāvā visiem interesentiem bezmaksas rīku - kalkulatoru dzīvokļa vērtības noteikšanai (kalkulators darbojas tikai Rīgas tipveida projektiem).

Līdzīgi kalkulatori ir piedāvāti arī ārzemju nekustamo īpašumu portālos piemēram Krievijā

Pēc Latio sniegtās informācijas uzrādītā dzīvokļa vērtība no sertificēta vērtēšanas speciālista noteiktas īpašuma vērtības var atšķirties līdz pat 20%, diemžēl šāda nobīde ir stipri liela.

Tomēr uzslavu šis kalkulators noteikti ir pelnījis ar sniegto papildus informāciju, kura ļoti daudziem interesentiem var lieti noderēt.
Kalkulators papildus dzīvokļa vērtības kalkulācijai uzrāda arī informāciju par ēkas projekta veidu, ēkas kadastra apzīmējumu, ēkas ekspluatācijas uzsākšanas gadu (ja tāds ir pieejams LR VZD datu bāzē), ēkas konstruktīvo elementu sarakstu, ēkas labiekārtojuma aprakstu, dzīvokļu skaitu ēkā, ēkas stāvu skaitu, kurā stāvā atrodas konkrētais dzīvoklis, dzīvokļa kopējo platību, dzīvokļa istabu skaitu, ēkas fotoattēlu un novietojumu kartē.

Lauris Bērziņš

Ierakstīt komentāru

3 Komentāri

  1. Paldies! Nezināju, ka ir šāds kalkulaors!

    AtbildētDzēst
  2. interesanti, ka vērtētāji izskata arī citu apkaimē pārdoto ''ipašumu cenas, taču tās uz papīra bieži nav objektīvas...

    AtbildētDzēst
  3. Raksts ir sens un izskatās, ka Latio kalkulators jau vairs nedarbojas. Te var citu alternatīvu ievērtēt: https://www.vartus.eu/estimate/

    AtbildētDzēst

Pievieno savu komentāru