Recents in Beach

Atvērto durvju diena - “Liepu nams”

Banku nekustamo īpašumu kompānijas turpina ieguldīt pārņemtajos īpašumos un nodarbojas ar to pabeigšanu, labiekārtošanu un pārdošanu.
Vienā no šādiem īpašumiem, kuru piedāvā DNB bankas uzņēmums Salvus, paviesojos atvērto durvju dienu laikā, šā gada 14.jūnijā.

Projekts “Liepu nams”, Rīgā, Graudu ielā 40.  


Ar projekta pamatinformāciju un cenām iespējams iepazīties salvus.lv/Graudu iela tomēr vēlējos pirms došanās uz atvērto durvju dienu uzzināt vairāk informācijas par šo projektu, plašāku izklāstu Salvus ir sniedzis savā Facebook lapā (saite https://www.facebook.com/SIASalvus), kur SIA Salvus vecākais aktīvu pārvaldnieks Ģirts Zālītis ir uzsvēris projekta pozitīvās īpašības – lielisko atrašanās vietu, augstvērtīgus un kvalitatīvus apdares materiālus utt.

Iepazīstoties ar projektu klātienē, varu apstiprināt, ka atrašanās vieta tiešām ir lieliska un Salvus ieguldītais darbs dzīvokļu apdarē ir pārdomāts, bet izmantotie apdares materiāli - atbilstoši dzīvokļu cenu kategorijai.
Par veiksmīgi atrasto vietu un mājas koptēlu ir jāpateicas projekta sākotnējam attīstītājam un tā piesaistītājam arhitektu birojam “Depo projekts”. Trīs stāvu desmit dzīvokļu ēka ir plānota tā, lai iekļautos privātmāju apbūves mērogā un panāktu optimālu izgaismojumu, ēka risināta kā trīs būvapjomu kompozīcija. Autostāvvietas izvietotas cokola stāvā. Maksimāli saglabāti esošie koki. Diemžēl projekta nodošana ekspluatācijā 2008.gadā sakrita ar krīzes iestāšanos, kad nekustamo īpašumu tirgus bija praktiski paralizēts. Pirms bankas uzņēmums pārņēma īpašumu, projektā bija pārdots viens dzīvoklis, atlikušie dzīvokļi palika bez apdares, izņemot vienu, kurš pildīja demo dzīvokļa funkcijas.
Šobrīd, kā jau iepriekš minēts, Salvus ir pabeidzis visu dzīvokļu iekšējo apdari, noslēdzis līgumu par īpašuma apsaimniekošanu ar SIA „Riga City Service“ (apsaimniekošanas maksa 0.76 EUR), kā arī ir novērsti laika gaitā parādījušies atsevišķie ēkas defekti. Šī ir būtiskākā atšķirība starp attīstītāju un banku piedāvātajiem jaunajiem projektiem, ja attīstītāji piedāvā šobrīd ekspluatācijā nodotus projektus, tad banku gadījumā projekti ir būvēti pirms vairākiem gadiem, un šajos projektos visi slēptie defekti jau ir parādījušies, ja vien tādi ir bijuši. Jaunajiem īpašniekiem negaidīti “pārsteigumi” nav gaidāmi, atliks vien parūpēties par turpmāku mājas uzturēšanu un kosmētiskiem uzlabojumiem. Turklāt Salvus nodod jaunajiem īpašniekiem divu gadu garantiju dzīvokļu iekšējai apdarei, kā arī iespējams saņemt detalizētu informāciju un kvalitātes sertifikātus par dzīvokļos izmantotajiem materiāliem.

 Pārdodamo dzīvokļu saraksts:
Dz.Nr.
Stāvs
Istabas
Platība kv.m.
Terase kv.m.
Stāvvieta
Kopējā cena EUR
1.
1
2
81,1
60
1
115`000
3.
1
1
34,2
24
1
60`000
4.
1
2
54,6
30
1
90`000
5.
2
2
72,9
-
1
115`000
6.
2
4
129,2
10,3
2
173`500
7.
2
4
84
-
2
143`500
9.
3
4
110,2
-
2
183`500
10
3
4
76,2
-
2
148,500

Vēlos izcelt mājas izvietojumu pret zemesgabalu (1867 kv.m.), kas, manuprāt, ir ļoti veiksmīgs, esošajai zaļajai zonai nepieciešami minimāli uzlabojumi, lai tā kļūtu par skaistu atpūtas vietu ar lielisku bērnu rotaļu laukumu.
Pašu atvērto durvju dienu gaisotni varu raksturot kā lietišķu, bez šova elementiem, kā tas ir ierasts mākleru kompāniju rīkotajos atvērto durvju dienu pasākumos. Man radās iespaids, un tas guva apstiprinājumu aprunājoties ar atnākušajiem potenciālajiem pircējiem, ka banka apzinās savu galveno trumpi – īpašos kreditēšanas nosacījumus saviem projektiem un lielā mērā savu pārdošanas stratēģiju balsta uz šo nozīmīgo faktoru.

Kas man patika projektā “Liepu nams”:
- atrašanās vieta
- pirmā stāva dzīvokļu terases
- gaiša, kāpņu telpa
- plaša, ērta pazemes autostāvvieta
- vienkārša ēkas apsaimniekošana, ņemot vērā, ka nav sarežģītu inženierkomunikāciju (apkure Rīgas siltums, pilsētas ūdensvads un kanalizācija)

Varēja būt labāk:
- nav individuālie apkures skaitītāji
- apsaimniekotāja attieksme pret saviem pienākumiem


Ierakstīt komentāru

4 Komentāri

  1. Šim projektam ir sanācis diezgan regulāri braukāt garām. Tiešām no ārienes izskatās kvalitatīvi un reprezentabli, bet ja tiešām tā ir kā Lauris raksta, ka nav individuālo skaitītāju tad ziemā rēķini par apkuri būs kosmoss - stiklotas koridoru galerijas, stikloti izvirzījumi dzīvokļos - un bez individuālas siltuma uzskaites faktiski nozīmēs, ka nāksies maksāt par kaimiņa uzgrieztajiem +24 lai tiktu saglabāta kaktusu audze ziemas dārzā.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Šajā siltajā ziemā augstākais esot bijis 1,18 eur/kv.m., kas būtu ok, bet jā tas, protams, nav forši, ka nav individuālo skaitītāju. Kopumā projekts man patika, vieta, kvalitāte, cena atbilstoši.

      Dzēst
  2. Interesanti nez vai tagad tur pārdodas kāds dzīvoklīts, izskatās interesanti un rajons labs.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Adrese ja nemaldos bija Graudu iela 40. Jāmonitorē sludinājumi vai kāds netirgo. Paskatījos ss.lv tur piedāvājumā dzīvokļu no šī projekta vairs nav. Sludinājumu monitorēšanai vari izmantot rīku par kuru rakstīju šeit: https://www.investoriem.lv/2018/04/brokalyscom-ceriga-alternativa_25.html

      Pateicoties šim rīkam, atnāks epasts, ja parādīsies kāds īpašums, kurš atbilst taviem meklēšanas kritērijiem. Lai veicas meklējumos!

      Dzēst

Pievieno savu komentāru