Recents in Beach

Diskusija - Iespējas un riski P2P aizdevumos (Mintos, Twino, Bondora, MoneyZen)


Maija vidū, Igaunijas investoru kluba pārstāvjiem uz diskusiju izdevās sapulcināt četrus Baltijā strādājošo savstarpējo aizdevumu platformu (Mintos, Twino, Bondora un MoneyZen) vadītājus.
Lai diskusiju padarītu interesantāku, tajā tika aicināta piedalīties arī investore, blogere - Kristi Saare, kura daļu savu līdzekļu savstarpējo aizdevumu platformās. Lai arī paneļdiskusija ilgst gandrīz divas stundas un tiek runāts angliski, tā sniedz lielisku ieskatu Baltijas savstarpējo aizdevumu platformu darbībā, priekšrocībās un izaicinājumos. 
Manuprāt abu Latvijas pārstāvju P2P aizdevumu platformas Mintos un Twino izskatās konkurētspējīgi, īpaši pateicoties tam, ka abās platformās ir iespējams ieguldīt naudu aizdevumos, kuriem tiek nodrošināta atpakaļpirkšanas garantija. Par pieredzi investējot vienā no šīm platformām tuvākajā nākotnē aprakstīšu detalizētāk, jo kopš marta, tajā tiek ieguldīta arī daļa no manas ģimenes investīcijām paredzētās naudas.

Ierakstīt komentāru

2 Komentāri

  1. Par trūkumiem jau neviens šeit nerunās, nav pareizie cilvēki uzaicināti. Nav nekas slikts, bet nav nekāda zelta bedre tās platformas. To vajadzētu saprast !

    AtbildētDzēst
  2. Nedaudz jau mēģina pieskarties arī neērtajiem jautājumiem. Ja ir praktiska pieredze saistībā ar savstarpējo aizdevumu platformām, lūdzu izsakies, visiem būs noderīgi. Mana pieredze, ja izvēlas sev atbilstošu (relatīvi drošu) stratēģiju, virs 10% gadā var dabūt. Daži mani novērojumi, pieaugot investoriem sāk samazināties likmes un grūti ir atrast pievilcīgus īstermiņa aizdevumus. Ieguldot aizdevumos, bez buyback garantijas var arī viegli iebraukt zaudējumos.

    AtbildētDzēst

Pievieno savu komentāru