Recents in Beach

Revolut piedāvā iespēju bez maksas (gandrīz) investēt ASV akcijās

Dažas dienas atpakaļ pamanīju, ka Revolut piedāvā iespēju savā platformā investēt ASV akciju tigū. Bez maksas tu vari veikt 3 darījumus mēnesī, ja esi Revolut "Standart" (bezmaksas) plāna klients. Ja savukārt maksā par Revolut karti un esi "Premium" plāna dalībnieks, tad vari veikt 8. "bezmaksas" darījumus mēnesī. Pārsniedzot abu iepriekšminēto plānu bezmaksas darījumu skaitu, par katru nākamo transakciju būs jāmaksā 1 EUR. "Metal" plāna dalībnieki var brīvi tirgoties ar akcijām. Kas ir interesanti, ka tu vari nopirkt ne tikai vienu akciju, bet arī akciju daļas, jo dažkārt nopirkt vienu populāru uzņēmuma akciju, ne katrs Latvijas iedzīvotājs var atļauties. Piemēram šodien viena Google akcijas cena maksā 1225$. Taču ar Revolut platformas starpniecību Tu vari iegādāties kādu daļu no no vienas akcijas. Jāpiebilst, ka pilnīgi bezmaksas šis pakalpojums, ir gada maksas par tava akciju portfeļa turēšanu un administrēšanu 0.01% no tava portfeļa vērtības. Manuprāt Revolut ir malači, jo padara ASV akciju tirgu pieejamu jebkuram. Protams, ka ir vēl daudz jautājumu, cik droši tas ir, kā ar nodokļiem, funkciju klāsts platformā u.c., taču nu ir radusies ļoti pieejama iespēja kļūt par kāda milzu ASV uzņēmuma līdzīpašnieku.
Ja vēl neesi Revolut lietotājs, tad iesaku sākt to izmantot, manuprāt tas ir tāds kā whatsapp, tikai priekš naudas pārskaitījumiem. Standarta plāns ir bez maksas, kura ietvaros tu dabon fizisku vai virtuālu VISA debit karti, ar kuru vari norēķināties veikalos. Esot ārzemēs valūtas maiņas kursi un uzcenojumi par konvertāciju ir mazāki, kā bankām, kā arī 200 EUR mēnesī vari izņemt bez maksas, jebkurā valstī. Maksājumi starp kontiem notiek zibenīgi. Reģistrējoties servisā, tajā priekšā jau bija vairāk kā 200 cilvēki no manas kontaktu grāmatiņas, kuri izmanto Revolut. Līdz ar to nav nepieciešamības zināt viņu kontu nr. lai veiktu pārskaitījumus. Šobrīd (līdz 15.11.2019) ir akcija, ja uzaicina kādu draugu izmantot Revolut servisu, tad gan uzaicinātājs, gan uzaicinātais saņem 5 EUR. Lai cilvēks kurš pievienojas servisam saņemtu 5 EUR, viņam jāpasūta fiziska standarta karte (atsūta bez maksas, ja reģistrējies ar šo linku), ja piereģistrējies servisā pats, tad kartes piegāde maksā 5.99 EUR, kā arī jāveic pirmais maksājums veikalā ar karti, tad tavā kontā ieskaitīs 5 EUR. Esmu to uz vairākiem draugiem izmēģinājis, darbojas. Protams esi prātīgs, tas ir Fintech uzņēmums, nevis banka. Lielas summas es tajā neieteiktu turēt.
Drīzumā noteikti izmēģināšu arī pašu akciju iegādes procesu, tad ja būs vēl kas piebilstams, rakstu papildināšu ar saviem iespaidiem.
Ja esi jau kādu akciju nopircis, pastāsti par to mums visiem komentāros cik vienkārši vai sarežģīti tas ir.

Ierakstīt komentāru

4 Komentāri

  1. Nevienam šis nešķiet aizdomīgi?

    AtbildētDzēst
  2. Nu jau arī Square ar savu cash lietotni piedāvā ko līdzīgu. https://www.engadget.com/2019/10/25/square-free-stock-trades-cash-app/?guccounter=1

    AtbildētDzēst
  3. Interesanti. Arvien biežāk mani sāk urdīt jautājums, uz ko Revolut pelna?

    AtbildētDzēst
  4. Drīz vien Revolut vērs vaļā filiāli ari Latvijā...

    AtbildētDzēst

Pievieno savu komentāru